Η περιοχή


Χανιά

Τα Χανιά βρίσκονται στη δυτική Κρήτη και είναι μια πανέμορφη πόλη που συνδυάζει ιδανικά τις ευκολίες μιας μεγαλούπολης με τη γραφικότητα, την παράδοση και την ανέμελη ατμόσφαιρα.

Τις απογευματινές ώρες μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας κοντά στο Ναυτικό Μουσείο και να περπατήσουμε στο περίφημο παλιό ενετικό λιμάνι, το ομορφότερο ολόκληρης της Κρήτης, ενώ μια περιήγηση στα στενά της παλιάς πόλης θα χαλαρώσει και θα κερδίσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Στην είσοδο της πόλη θα βρει κανείς τους Κουμπέδες, θολωτά κτίσματα για την ταφή των μουσουλμάνων. Διάσπαρτα σ' όλη την πόλη συνυπάρχουν αρμονικά τζαμιά, εβραϊκές συναγωγές, καθολικοί ναοί και βυζαντινές εκκλησίες. Στην ίδια ευθεία διακρίνεται η θολωτή στέγη του "Δεσποτικού", κατοικία του εκάστοτε μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου. Κατηφορίζοντας, υψώνεται μπροστά μας η Δημοτική Αγορά που αποτελεί στην κυριολεξία την καρδιά της πόλης. Ο επισκέπτης που θα πάει για προσκύνημα στον τάφο του Βενιζέλου, ψηλά στο Ακρωτήρι, θα περάσει από το σπίτι του στην Χαλέπα. Δίπλα βρίσκεται το ανάκτορο του Γεωργίου, του πρώτου Αρμοστή, και απέναντι η εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, κτισμένη από τη βασίλισσα Όλγα. Αμέσως μετά, η σειρά των αρχοντικών και των παλιών προξενείων